The Hunger Games

Har nu varit på min första bio på ett år, grattis! det blev den omtalade "The Hunger Games"



I en farmtidsvärld, i det tolfte distriktet i landet Panem, finner vi Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), en ung kvinna som försörjer sin famlj genom tjuvskytte. När den årliga lottningen om vem som ska företräda distriktet i hungerspelen, en typ av gladiatorspel, väljs Katniss lillasyster ut. För att rädda systerns liv anmäler Katniss sig som frivillig. Nu förs hon tillsammans med 23 andra deltagare till huvudstaden för att tränas, förberedas och visas upp inför själva spelen.
Med sina erfarenheter som tjuvjägare och uppfinningsrikedom tar sig Katniss upp i rankningen och hon finner sig plötsligt som en ikon för de fattigare distrikten.

Att använda rått våld i underhållningssammanhang är inte nytt för totalitära makter (tänk bara på Rom) och i denna filmatisering av Suzanne Collins roman tar vi det en nivå till. Vi sätter in det i ett högteknologiskt samhälle.
I denna dystopi möter vi en stat vars regering gör allt för att hålla befolkningen i schack.
Jag saknar nästan ord för att riktigt måla en rättvis bild av situationen, men jag kan säga att när författaren är med och skriver filmmanuset, tror jag att det kommer bli en bra filmserie.
Och stora ovationer till regin av Gary Ross som lyckat riktigt bra med allt. Designerteamet måste också få sin hyllning, väldigt bra film. Underhållande och med ett löfte om en bra serie

D D D D D D D D D D
1 dcritic:

skriven

vem är Jennifer Lawrence? Och varför nämner du inte Woody Haraldsson? Rått våld? Tänkte jag aldrig på... var det... hmm...ibland upplevs filmer lite annorlunda...



MVHH

Kommentera här: