The Hobbit: An Unexpected Journey

Nu är det äntligen dags att återigen beträda Midgårds marker och den här gången är det "An Unexpected Journey"
 
 
 
Bilbo Baggins (Martin Freeman) får en vanlig dag i det stillsamma Fylke ett besök från en gammal bekant, den vise Gandalf (Ian McKellen), vilken inbjuder den lille Hobbiten till ett stort äventyr. senare på dagen får han besök av inte mindre än tretton Dvärgar som länsar hans skafferi och erbjuder honom del av samma äventyr.
Den stillsamma Hobbiten blir först förskräckt över att resa någonstans, men beslutar sig sedan att följa med på den farofyllda resan. Vägen är kantad med troll, Orcher, vättar och till och med gigantiska stenjättar, men trots farorna och den invärtes stridigheterna håller sig Bilbo kvar i gruppen och finner sig en plats bland dvärgarna.
 
 
Den första av tre filmer baserade på den lilla barnboken som Tolkien skrev lever definitivt upp till den standard man sett från sagan om Ringen, eller är det kanske bättre nu? I vilket fall var det en upplevelse som sätter spår. med 48 bildrutor per sekund och 3D (för att inte tala om den gigantiska och luxuösa biosalongen jag satt i) är effekterna kristallklara och färgsprakande så att minsta lilla filmsekvens är en njutning. och då har vi inte ens börjat att prata om de magnifika miljöerna. Det fanns mycket likt de nu nästan gamla filmerna om Frodos resor i Midgård, vilket självklart var att vänta då de båda Baggerna bereser samma värld. De sextio år som skiljde de båda äventyren i böckerna och de nästan tio år av tekniskt avancemang har förändrat Midgård till en mer färgsprakande och levande värld.
En speciell sak som var sig lik var musiken, Howard Shore skapar återigen mästerlig musik som sätter liv i denna spännande värld, lyssna bara på mästaren. här hör vi det välkända gamla temat från Fylke tillsammans med det nya temat för filmen.
 
Jag var ärligt talat lite orolig över hur en så liten barnbok skulle kunna fylla ut tre långa filmer, men Tolkiens magiska värld tar inte slut bara för att bokpärmarna gör det och det finns så mycket mer att upptäcka i midgård, på nytt har Peter Jackson mitt förtroende.
 
D D D D D D D D D D
1 dcritic:

skriven

Man måste ju lita på mannen som regisserade bad taste och brain dead! :p
hmm...behöver spotify för att kunna höra låten...

MVHH

Svar: http://www.youtube.com/watch?v=aYFWEMFpud8 , så?
och jag har inte sett Bad taste eller Brain dead, förresten, menar du den från 1990 eller den från 2007?
David Bergfors

2 dcritic:

skriven

troligen den från 2007...eftersom vi talar om filmer som peter jackson har regiserat... :p

MVHH

Kommentera här: