Robin Hood

Det finns många filmer om Robin Hood, min favorit är ”Prince of thieves” med kevin kostner, men den jag sett nu skiljer sig en hel del ifrån de andra jag sett. "Robin Hood"

 

 

Här möter vi Robin Longshanks (Russel Crowe), en enkel men skicklig bågskytt i Kung Richard (Danny Huston) Lejonhjärtas armé. Efter ett bråk med Little John (Kevin Durand) hamnar han och hans vänner i bojor, men när Kungen blir dödad (av någon så oväntad som en enkel kock från det franska slottet de belägrat) flyr Robin och hans vänner hemåt. På vägen blir de intrasslade i det stora politiska spelet mellan Frankrike och England och innan han vet ordet av påläggs han uppgifterna att både föra kungens krona till England och Svärdet från dess riktige kurir, riddaren Robert Loxley (Douglas Hodge), till dennes far i Nottingham. Efter långa färder hamnar han i Nottingham, möter Marion (Cate Blanchett) och får höra om sitt tidigare okända förflutna, om en fader med stort inflytande. Nu är det upp till Robin att bära sin faders namn och rädda nationen ifrån det inbördeskrig Fransmännen iscensatt inför deras invation.

 

I den här versionen skyddas vi från Robins tragiska öde genom at historien bara förtäljer händelserna fram tills han förklaras fredlös. En underhållande tolkning och relationen mellan Robin och Marion bär en igenom scenerna med allt större leende.

 

Jag kan ju inte låta bli att nämna Robins trogna följeslagare Will Scarlet (Scott Grimes), Allan A'Dayle (Alan Doyle) och Friar Tuck (Mark Addy), den gode kyrkoherden med en förkärlek till mjöd och Bin...

 

D D D D D D D D D D

Kommentera här: