83. Battleship

Vi fortsätter temat 'Alien Invasion' med en ganska ny film, "Battleship"
 
 
Ett internationellt rymdprogram designat för att söka upp beboeliga planeter samt kontakta eventuella livsformer får oväntad respons, en grupp farkoster anländer strax utanför Hawaii upprättar en ogenomtränglig barriär och nu tycks mänskligheten hotas att utrotas. I det inkapslade Hawaii finner sig Lieutenant Alex Hopper (Taylor Kitsch) vara högst rankad officer på ett stridsfartyg efter att utomjordingarna sänkt två skepp i det inledande slaget. Till sin hjälp har han bland andra kanonisten  'Weps' (Rihanna) och den Japanske kaptenen Nagata (Tadanobu Asano). Samtidigt på land försöker Sam (Brooklyn Decker), tillsammans med en benlös soldat och en nervös vetenskapsman sabotera utomjordingarnas försök att "ringa hem"

Sam råkar även vara Alexs flickvän och även dotter till högste befälhavaren som sitter fast utanför skyddsbarriären, Admiral Shane (Liam Neeson).
Också nämnvärt är Hoppers storebror Commander Stone Hopper (Alexander Skarsgård) som faktiskt låter väldigt lik sin far Stellan...
 
 
Här har vi en ordentlig actionfilm med Aliens, mycket explosioner, överlägsna Sci-Fi vapen och såklart ett mindre dramainnehåll som tillför djup till filmen. I det här fallet två historielinjer som tvinnar ihop sig.
Även om jag uppskattar action och saker som sprängs i luften (jag gillade speciellt utomjordingarnas vapensystem, med bomber som först exploderar, sedan imploderar för att sedan explodera igen, hur coolt är inte det) men jag tror inte jag skulle uppskatta dessa filmer utan den där dramabiten, det skulle ju bara vara vettlöst våld då.
Som tur är, och nu nämner jag det för tredje gången i ungefär lika många meningar, så innehåller den här filmen just sådan Drama, lite gullig, lite go' och lite rörande, just så som det ska vara. och ett bra manus med!
 
D D D D D D D D D D
1 dcritic:

skriven

Har varit lite intresserad av den här filmen med...men så har jag sett dvd-fodralet förlorat alla förhoppningar om att den skulle var något att ha... Känns på något sätt att Independace day alltid kommer vara bästa aliens-are-trying-to-take-our-planet-filmen! "Welcome to earth!"

MVHH

Svar: Ja, Independence day är svårslagen. men de har en chans här, tyvärr är rymdvarelserna för överlägsna för att det ska vara så kul här.
David Bergfors

2 dcritic:

skriven

skölden gjorde de i independace day rätt överläggsna också...och faktumet att de dödade fett många människor...

MVHH

Kommentera här: