Oblivion

Postapocalyptiska Sci-Fi-filmer verkar vara tillbaka på tapeten, "Oblivion"
 
 
 
Året är 2077, Jack (Tom Cruise "Minority Report") och Victoria (Andrea Riseburough) är de enda människorna kvar på jorden, alla andra har flytt den ruin som var vår planet för Saturnus måne Titan efter ett förödande krig mot en utomjordisk livsform. Ett krig som lämnade till och med månen i spillror. Tillsammans med sin övervakare Sally (Melissa Leo) från rymdstationen "the Tet" som svävar ovanför planeten har Jack och 'Vika' en enkel uppgift, att hålla koll på de drönare som beskyddar de stora kraftverken som omvandlar havet till bränsle för kolonin på Titan från de kvarvarande fienderna som de kallar scavs.
Efter fem år av uppdraget är det inte långt kvar innan uppdraget är slutfört och om två veckor kommer de resa upp och iväg till männisornas nya bosättning.
 
Men Jack kan inte skaka bort känslan att Jorden ändå är hans rätta hem, och samtidigt som han grubblar på om uppdraget verkligen är vad det verkar störtar en mänsklig rymdfarkost i området och på skeppet finner Jack det ansikte som återkommit i hans drömmar hela den långa tiden.
 
I fler nämnvärda roller finner vi Olga Kurylenko och Morgan Freeman (Danny the Dog).
 
 
Ytterligare en film om ett alternativ till jorden efter apokalypsen.
Det är en intressant värld vi finner, med New York i ruiner och nästan begravt i aska och stoft och en stor bit av månen bortblåst. Sci-Fidelen av det hela är intressant, hur snabbt världen föll samman utan symbiosen med månen och visuellt är bostaden uppe i ett torn väldigt stilrent och coolt, men det jag fastnade för mest var den mänslkiga faktorn. Jack och Vika är båda utsatta för en minnesradering av säkerhetsskäl, men trots allt är nog sensmoralen här att en människas natur inte går att förtrycka eller radera ut.
Även om Oblivion har några riktigt häftiga actionscener med Tom cruise som en bad ass pilot för sin lilla flygmaskin för att inte tala om de häftiga specialeffekter som ger en detaljerad bild av en döende planet så är det just Dramat jag tar med mig från den här filmen.
 
Utan att avslöja mer i denna häftiga story med flera käktappare så avslutar jag här.
Cool action, häftiga vyer och flera ess i rocken!
 
D D D D D D D D D D
1 dcritic:

skriven

Känslostark musik i scener som egentligen inte väcker känslor. Vem regisserade det här? dvs inte bra. Och en tvist som var rätt förutsägbar...var det därför den fick 7D? Sen är det en rätt intressant film i början eftersom den har så få karaktärer. dvs bra.Även om den "filosofiska-scifi-känslan" fanns där med en smak av metal. dvs inte bra.

MVHH

Svar: måste säga att jag inte tänkte så mycket på musiken, och jag gillar de där lite filosofiska sci-fi-filmerna, varför ska man inte tänka efter? antar att du syftar på twist, (vändpunkt) och inte tvist, (kamp, osämja), den var enligt mig tillräckligt subtil.
David Bergfors

Kommentera här: