Jack the Giant Slayer

Jag kände inte ens till den här filmen förrän vi såg den hos en kompis,
"Jack the Giant Slayer"
 
Jack (Nicholas Hoult), en enkel bondpojke, beger sig till staden för att sälja familjens häst för att kunna laga taket på deras gård. När han inte rikitgt lyckas måste han nöja sig med några magiska bönor en munk ger honom för hästen.
I staden möter han även Isabelle (Elanor Tomlinson), kungarikets prinsessa som gett sig ut på äventyr i staden och kungens vakt med Elmont (Ewan McGeregor "Star Wars") i spetsen som kommit för att återhämta henne till slottets trygga murar.
På kvällen möts Jack och Isabelle igen då hon söker skydd undan regnet i hans stuga, men en av bönorna Jack fick för hästen har spillts ut under huset och slår där rot. precis som de gamla legenderna de båda växt upp med som godnattsaga hamnar de på ett högtflygande äventyr då bönstjälken bär dem upp till jättarnas rike.
Kungens män ger sig ut på ett räddningsuppdrag för att hämta hem prinsessan och både Jack och Isabelles trolovade Roderick (Stanley Tucci, "Captain America") följer med uppför stjälken, men alla i truppen har inte rent mjöl i påsen...
 
Med Ian McShane "On Stranger Tides" som Kungen och Bill Nighy's "Underworld" underbara röst i spetsen för Jättarna har vi flera kända figurer med här.
 
Med stor risk för spoilers kanske jag ska akta mig för vidare beskrivningar, men den här något moderna tappningen av den gamla sagan om Jack och bönstjälken har allt, en protagonist från ett enkelt hem, en upprorisk Prinsessa helt i enlighet med västerlänsk jämställdhetsanda, en Ädel Riddare, en Överdådig och överbeskyddande kung, en ondsint tronpretendent som är ute efter kronan och så klart ett vackert och lyckligt slut på vers!
En klart underhållande film med klyschor i drivor som faller mig helt i smaken.
 
D D D D D D D D D D

Kommentera här: