Captain America + Shrek Forever After

En kväll var det många vänner som samlades och såg film. Det var en, det var två filmer, och mycket godis och Chips och dipp, chips måste ha dipp, för att inte tala om den goda tiden vi spenderade med varann.

Första filmen vi såg var "Captain America: The Fisrt Avenger"



1941: Steve Rogers (Chris Evans) är en ung kille från Brooklyn som vill göra allt han kan för att hjälpa till i andra världskriget, men hans fysik är inte på samma spår. Det är då han träffar Dr. Abraham Erskine (Stanley Tucci) och genom ett medicinskt experiment får Steve allt han velat, en chans att göra skillnad.

Marvels värld blir mer och mer spännande desto närmare den stora filmen man kommer, "The Avengers" men inte heller Captain America kan vara komplett utan en romans, vilket själklart finns med den atraktiva och kapabla Agent Peggy Carter (Hayley Atwell). En detalj till som jag finner roande är att även om historien utspelar sig nästan sjuttio år tidigare än de andra i marvels gäng så har familjen Stark med saken att göra, i detta fall Mr. Howard Stark (Dominic Cooper), Tony Starks (Iron Man) far.

D D D D D D D D D D
 
Föregående film i MCU, "Thor"
Nästkommande film, den stora avslutningen av MCU fas 1, "Avengers"
 
klicka Här för en fullständig lista av fas 1 & 2

Den andra filmen vi såg igår var "Shrek Forever After"



I det fjärde och (troligtvis) avslutande kapitlet i Shrek-sagan träffar vi hjälten som har allt. En bästa vän, en underbar fru och tre underbara barn. Men är Shrek nöjd? nej, han saknar friheten att kunna ta sig ett lerbad, skrämma vettet ur en människoby eller bara slappna av för sig själv.

I ett svagt ögonblick skriver han ett magiskt kontrakt med en mystisk filur som verkar hysa ett speciellt agg för Shrek. Kontraktet har såklart oväntade effekter, så som att shrek aldrig räddade Fiona ut drakens borg, eller ens att Åsnan och Shrek träffats.
Nu har Shrek en dag på sig att ställa allt till rätta, innan hela hans existens suddas ut.

Mike Myers, Eddie Murphy och de andra talskådespelarna är tillbaka och bjuder på en skrattfest från början till slut. Som alltid är Dreamworks filmer sådär lagom förutsägbara, vilket bara ger mer att skratta åt.

D D D D D D D D D D