Mr. & Mrs. Smith

Dags för ett filmtips, den här gången inom kategorin Action med "Mr. & Mrs. Smith"
  
John och Jane Smith lever ett stilla förortsliv med vanliga jobb. Han inom arkitektur och hon som IT-tekniker. Det är i alla fall vad alla runt omkring dem, inklusive de själva, tror sig veta. Men i själva verket är de båda lönnmördare som arbetar åt konkurrerande firmor. När de blir skickade på samma uppdrag och sjablar till det för varandra får de 48 timmar på sig att eliminera komplikationen, det vill säga varandra. Kommer deras äktenskap överleva måltavlorna på deras huvuden eller kommer relationen få ett explosivt slut?
 
I nämnvärda roller: Brad Pitt ("Troy") som John Smith, Angelina Jolie ("Salt") som Jane Smith, Vince Vaughn som Johns vän tillika kollega Eddie, Adam Brody som måltavlan Benjamin Danz och Jennifer Morrison som Janes kollega Jade
 

 
Superparet Brangelina föddes ur den här filmen, vilket jag tycker ana då kemin mellan de båda skådespelarna är tydlig. Här verkar de ge oss en lektion i hur destruktiva lögner kan vara i en relation, och hur frigörande sanningen kan vara.
 
Fylld av både action och humor är den här filmen helt värd att se, om den aningen daterade tekniken på spionprylarna inte stör dig allt för mycket.
 
D D D D D D D D D D

Kommentera här: