88. Up In The Air

Ett rätt och slätt drama, inte den absoluta genren, men ändå en viktig komponent i allas filmkollektion, här är "Up In the Air"
 

Ryan Bingham (George Clooney) lever för att flyga, han praktiskt taget bor på flygplanen. I hans jobb som "Transition specialist" vilket praktiskt taget innebär att han reser USA runt och avskedar personer trivs han med sina resor, och avskyr de ca 40 dagar per år han måste stanna hemma i Omaha, Nebraska. Hans mål är att nå 10 miljoner "miles" och få ett platinakort hos resebolaget och ett plan döpt efter sig. På sina resor möter han den nästan lika resetokiga Alex (Vera Farmiga) och de inleder ett "Ledigt" förhållande.
Men Ryans livsstil får käppar i hjulet när Natalie Keener (Anna Kendrick) (Scott pilgrim vs. the World), en nyanställd på företaget, presenterar sin idé att skära ner på resekostnaderna genom att sköta avskedandet över en videolänk. I ett försök att rädda sitt resande får han sin chef Craig (Jason Bateman) (Juno) att skicka med Natalie ut i fältet och Ryan reser nu i sällskap med en utbildad psykolog.
 
Ni som sett filmen, lade ni märke till en av människorna från första företaget Ryan var hos? Steve? här har vi Zackh Galifianakis (It's Kind of a Funny Story, Due Date) i en liten roll.
 
Draman kan vara torra och tråkiga, vilket de ofta är om de inte är i sig själva om man inte kryddar med en andra genre, till exempel romantik. men det drama lyfter fram är den bakomliggande andan, sensmoralen i det hela.
Den hittar vi ledtrådar från filmen i de scener vi ser Ryan extraknäcka som inspirerande talare på olika möten med sitt tal om vår ryggsäck. vad bär vi med oss? det jag får ut av det hela är att vi alla är ute på vår resa, men målet kanske inte alltid är destinationen, utan kanske själva resan och vilka man tar med sig på den.
 
Stundtals ganska seg, men det finns även inslag med humor och romantik. Kanske inte den bästa filmen för en lättsinnig kväll med vännerna, utan snarare passande till ett mer "intellektuellt" möte, den tål att diskuteras.
 
D D D D D D D D D D
1 dcritic:

skriven

"Kanske inte den bästa filmen för en lättsinnig kväll med vännerna, utan snarare passande till ett mer "intellektuellt" möte, den tål att diskuteras."
Innebär det här att jag ska se den här filmen? Clooney filmer brukar vara rätt torra...
hmmm...se på vintergatan 5a på sistånde? Du verkar lyssna mycket på Femman med tanke på ditt betyg..."Fem, Fem, fem....Fem...Fem,fem" :p

MVHH

Svar: Det är en film som verkligen inte är dålig, men jag älskar den inte heller, om du vill se den så är det upp till dig.Men Vintergatan är ju så bra!!! men du har rätt, det är många femmor på sistonde, kanske borde se över mina filmval...
David Bergfors

2 dcritic:

skriven

Så pass...vad e de andra allternativen?
mmm...var är fyrorna sha lala la!

MVHH

Kommentera här: