Kick-Ass

Med uppföljaren i antågande återgick jag till en gammal favorit, "Kick-Ass"
 
 
 
Varför har ingen blivit en supehjälte på riktigt förut?
Den frågan ställer sig Dave Lizewski (Aaron Taylor-Johnson), och innan vi vet ordet av så har han gjort slag i saken och skaffat sig ett alter-ego; Kick-Ass.
Till en början går det inte sådär bra, som väntat när en otränad serietidningsnörd ger sig ut på gatorna för att bekämpa brott, men Dave ger inte upp i första taget och när han möter den vältränade duon Hit-Girl (Chloë Grace Moretz "Dark Shadows") och Big Daddy (Nicolas Cage "Sorcerer's Apprentice") är han inte längre ensam i branchen, men Big Daddy har sin egen agenda...
 
Daves "vanliga" liv lever vidare med sina vänner Todd (Evan Peters) och Marty (Clark Duke), och en speciellt svår olycka med en sjukhusvistelse som resultat öppnar ögonen på skolans snyggaste tjej för Dave och Katie Deauxma (Lyndsy Fonseca) blir en i gänget.
 
Samtidigt möter vi den stora skurken, Frank D'Amico (Mark Strong), en maffiaboss som regerar gatorna och med polisen i sin ficka, vars affärer blir störda av de nya hjältarna i staden. Med Kick-Ass som frontman för hjältarna riktas D'Amicos vrede rakt mot honom och Chris (Christopher Mintz-Plasse "Pitch Perfect"), Franks son, skapar Red Mist för att göra sig av med denna plåga för affärerna en gång för alla.
 
 
För alla med ett intresse för superhjältar i serier eller film är den här filmen både underhållande och engagerande. Med hormonstinna tonårsbroblem överlappat med de trubbel en superhjältestatus producerar finns det mycket att skratta åt, och när dessa två aspekter smälter ihop blir det ännu mer underhållande och komiskt. Med häftiga actionsekvenser i alla deras former som krydda blir hela upplevelsen en behaglig åktur som bara ska avnjutas rakt av. Väl gjort säger jag.
Man kan tycka vad man vill om den hjärntvättning som Mindy (Hit-Girl) utsätts för, men en sak är säker; She knows how to kick ass!
 
D D D D D D D D D D
1 dcritic:

skriven

En skaplig film. Problemet var väl att jag hade sett Scott Pilgrim vs the World tidigare...kanske samma år och förväntade mig något i samma kaliber. I jämnförelse är väl den här filmen lite tam, men den hade en del guldkorn. Tror framför allt att Cage tyckte om att göra den här filmen. Han har tydligen ett rätt stort intresse för superhjältar och serie tidningar. Var det inte han som döpte sin son till Kar-El(stålmannen, Clark Kents riktiga namn)?
Samt att de tog med musiken från "from a few more dollars". Fatastisk musik!
Se: http://www.youtube.com/watch?v=V7yhBe0E85E
jämnför: http://www.youtube.com/watch?v=J4x7RchYCMc

MVHH

Svar: Hans intresse för serietidningar var något jag inte kände till, men du har fel. Det är Kal-El han heter.
David Bergfors

Kommentera här: