Ant-Man

Om "Avengers: Age of Ultron" var Säsongsfinalen av MCU's andra fas, så är "Ant-Man" en enda stor 'post credit-scene', ni vet de där små scenerna efter eftertexterna som antingen är humoristiska eller fungerar som en teaser för nästkommande filmer inom MCU, för visst stannar ni kvar och tittar på eftertexterna också? (om inte annat så för att njuta av den fantastiska musik som i stort sett alltid finns i filmer)
 
 
Scott Lang (Paul Rudd "How Do you Know") är nyligen frisläppt från ett tre år långt fängesestraff och det enda han har tankarna är att återfå kontakten med sin dotter Cassie (Abby Ryder Fortson), Men det är inte så lätt för en föredetta brottsling och utan några anställningsmöjligheter så är Scotts enda chans att vända sig till sin vän Luis (Michael Peña "Tower Heist").
Men när tipset inte leder till den belöning de väntat sig träffar vi på Hank Pym (Michael Douglas) och hans dotter Hope (Evangeline Lilly) som behöver Scotts hjälp med att hålla hemlig och popentiellt förödande information ur häderna på Pyms före detta lärling Darren Cross (Corey Stoll).
Med tidsbrist och i underläge så vilar världen i Scott Langs numera pyttesmå händer.
 
I andra roller ser vi även Anthony Mackie som gör repris på sin roll som Sam Wilson / Falcon, Judy Greer som Maggie Lang och i en Flashback till SHIELDs högkvarter 1989 ser vi också John Slattery som Howard Stark (Tony Stark/Iron Mans far) och Captain Americas flamma tillika Järnlady Peggy Carter (Haley Atwell).

Efter en mängd superhjältefilmer genom åren har det uppstått något av en klycha vad gäller ursprungshistorier, men Ant-man har lyckats ge en unik tappning på karaktären som med omständigheter får möjligheten att utföra hjältedåd, och placerar detta nya äventyr smakfullt i MCU's redan etablerade värld på ett naturligt sätt.
 
Som jag sade tidigare skulle man kunna likna denna film lite som en enda stor "post credit- scene" för att rensa paletten efter Age of Ultron. och avslutningen på MCU's andra fas bjuder på en nästan ren komedi som också ger oss en försmak av vad nästa Fas har att erbjuda.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Avengers: Age of Ultron"
Nästkommande film är "Captain America: Civil War"
 
Vill du se en lista över de uppkommande filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB

Kommentera här: