Thor: Ragnarök

Vi fortsätter resan i MCU med den tredje Thor-filmen, döpt efter Asatrons apokalyps; "Ragnarök"
 
  
Efter händelserna i Avengers: Age of Ultron där vi sist såg Thor (Chris Hemsworth), så har han rest universum runt i jakt på svar på frågorna han möttes av i sina syner. Två år har gått och hans resor för honom hem igen, bara för att upptäcka att i sin frånvaro har Riket förslappats och den riktige Odin (Anthony Hopkins) finns inte att finna. Med sin bror Loki (Tom Hiddleston) i släptåg reser Han tillbaka till jorden och hittar så sin far just som han lämnar "jordelivet" med en varning om att hans ondskefulla förstfödda dotter, Hela (Cate Blanchett "Hot Fuzz"), är på väg.
 
Äventyret fortsätter också till skräphögsplaneten Sakaar, som styrs av den egensinnige "Grand Master" (Jeff Goldblum) (troligtvis är det också här alla strumpor som försvinner hamnat) på denna värld hittar vi även Bruce Banner/ Hulken (Mark Ruffalo), samt en annan person från Asgard; Valkyrie (Tessa Thompson).
 
Andra fantastiska karaktärer att nämna är Korg (Taika Waititi "Green Lantern"), Heimdal (Edris Elba) och Skurge (Karl Urban "Star Trek")

Kanske är det sättet hans manér inte riktigt platsar i amerikansk kultur, kanske är det det faktum att han är hämtad från skandinavisk mytologi, men Thor (Tor för oss Svenskar) är min favorit bland Marvels Superhjältar.
Här bjuder Regissören Taika Waititi oss på en fantastisk resa i den numera nästan välbekanta kosmiska delen av MCU (stilistiskt passar Ragnarök helt perfekt in bland den färgglada Guardians of the Galaxy) och även om vi möter djup sorg och förlust är filmens ton lättsam och glad.
 
Jag måste som alla andra som pratar om denna film slå ett slag för musiken, även om Mark Mothersbaugh gör ett bra jobb med tonsättningen så är den nog musiken av Magic Sword och Led Zeppelins Immigrant song som är det som står ut extra starkt.
 
Är det ett Oscarvärdigt mästerverk? möjligtvis inte
Är det en av de roligaste och engagerande äventyren som går att hitta?
mitt personliga svar är: ABSOLUT!!
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Spider-Man: Homecoming"
Nästkommande film är "Black Panther"
 
Vill du se en lista över filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB

Kommentera här: