Valerian and The City of a Thousand Planets

En häftig och vacker film har haft premiär här I sverige förra veckan,
"Valerian and the City of a Thousand Planets"
 
Agenterna Valerian (Dane Dehaan) och Laureline (Cara Delevingne) Kallas till Alpha, "de tusen planeternas stad", för att bistå Kommendören Arun Filitt (Clive Owen "King Arthur") i ett försök att skydda rymdstationens alla varelser från ett mystiskt hot, men desto mer Agenterna gräver i omständigheterna verkar uppdraget vara allt mer mystiskt, och vad har det hela att göra med en underlig dröm som Valerion hade?
 
Värda att nämna är även Rihanna ("Battleship") som Bubble och John Goodman som Igon Siruss

Luc Besson är kanske mest känd för att göra visuellt slående filmer, exempelvis Det femte Elementet och Lucy. och när han nu äntligen kunnat göra filmatiseringen av Pierre Christin och Jean-Claude Mésières serietidning "Valerian & Laureline" blir vi inte besvikna. Och väl är väl det, då serietidningarna om Valerian inspirerat många skapare genom tiderna, mest nämnvärt kanske är George Lucas, som hämtade inspiration till sin lilla rymdsaga, "Star Wars".
Ett väl komposerat och agerat äventyr i en fantasifull framtidsvision ger dig allt som ett Sci-Fi-äventyr behöver: Romantik, mystik, eldstrider både stora och små och en mängd vackra och märkliga rymdvarelser.
 
D D D D D D D D D D
 
Ha det bra, så ses vi!
// DCB

Kommentera här: