Ocean's Twelve

Vi fortsätter direkt från den senaste filmen med uppföljaren, "Ocean's Twelve"
Terry Benedict (Andy Garcia ) har efter tre år fått tag i alla de elva personer som bestal honom på 165 miljoner Dollar, och nu har Danny Ocean (George Clooney "Up in the Air") och hans team två veckor på sig att betala tillbaka eller dö.
Men efter en så stor stöt så är det svårt att hålla låg profil, så gänget reser till europa för att skaffa sig de pengar de behöver för att betala tillbaka, 
Men att samla ihop till räntan visar sig lite svårare än väntat då någon annan verkar vilja lägga fingrarna i spelet också, samtidigt är "europol" hack i häl på gänget. Det verkar som om de elva behöver rekrytera en tolfte medlem.
 
Vem röjde gängets namn och var de gömde sig för Terry, Vem är "The Midnight Fox" och vem är egentligen den bästa tjuven genom tiderna?
 
I roller från den första filmen återfinner vi: Brad Pitt ("Mr. & Mrs. Smith") , Bernie Mac, Elliot Gould, Scott Caan, Casey Affleck ("Tower Heist"), Eddie Jemison, Don Cheadle ("Avengers: Endgame"), Shaobo Qin, Carl Reiner, Matt Damon ("The Legend of Bagger Vance"och Julia Roberts ("Hook")
Nya Karaktärer: Catherine Zeta-Jones ("The Terminal"), Vincent Cassel, Albert Finney och Robert Coltrane
Roliga Cameos: Topher Grace ("Valentine's Day"), Bruce Willis ("The Expendables") och Eddie Izzard ("Treasure Island")

Det jag tyckte jag saknade mycket i första filmen bjuder de med råge här, vi får gräva lite djupar i våra karaktärer och nu har den där emotionella anknytningen infunnit sig så att man faktiskt bryr sig om vad som kommer hända. Finnurligheten i stötarna, eller prestigen, är underbart gestaltade och humorn verkar ha skruvats upp till... ja kanske till och med tolv!
 
Steven Soderbergh gör ett stabild jobb med regin, David Holmes är tillbaka som kompositör och levererar lika bra han.
 
Helt klart underhållande och stundom en rejäl skrattfest.
 
Serien om Familjen Ocean:
[Ocean's Twelve]
 
Ha det Bra så ses vi!
// DCB

Kommentera här: