Your Highness

Jag hittade den här filmen lite i skymm undan i outletlådan i min lokala filmbutik, "Your Highness"
 
 
De två bröderna Thadeous (Danny McBride) och Fabious (James Franco) är prinsar med två helt skiljda livsstilar. Slackern Thadeous trivs hemma i slottet med de lättfällda hovdamerna och festerna medan storebror Fabious ofta reser ut på olika äventyr och får all ära, som när Fabious återvänder från sin senaste quest med ungmön Belladonna (Zooey Deschanel) som han räddat från onda makter i famn.
På deras bröllopsdag dyker dock den onda trollkarlen Leezar (Justin Theroux) upp och kidnappar tillbaka Belladonna som han behöver till en magisk ritual vars syfte är att avla fram ett monster att styra världen med.
 
på kungens order tvingas Thadeous följa med sin bror på den långa färden att rädda Belladonna från denna ondska som hotar att erövra världen. Resan tar oss med till en ytterst pervers rådgivare som sänder dem på jakt efter det mäktiga "Blade of Unicorn" och på vägen möter de den barbariske Konungen Marteetee och räddas i sista stund av den vackra Isabel (Natalie Portman).
Nu måste de kämpa mot klockan för att hinna rädda ungmön innan de två månarna möts på himlavalvet.
 
 
Denna komedi är helt klart underhållande, men med på gränsen till för grov humor.
I stort sett alla skämt, vilka inte är få, är riktade strax under bältet och om vi inte har sexfixerad humor är den så lamt töntig att den blir underbart rolig, såsom "Pretty Much almost 100 years later", men när man döper den magiska rit hela storyn cirkulerar kring till "the Fuckening" avslöjar det något om hur skaparens hjärna är funtad.
För att dryga ut måttet ännu mer är dialogen ibland så låg så att man lätt föreställer sig skådespelarna som någonstans i sjuårsåldern.
Satt i en sagovärld med riddare och nödställda ungmör, går det inte att lämna någon sten orörd, filmen parodiserar allt från sagornas värld, från betrodda djurföljeslagare och tjänare till kyskhetsbälten och högaktat språk.
(högversalt språk blir lite komiskt när Faboius ber sin bror vara Gay [glad] med honom)
 
Tyvärr bör denna film komma med en varningstext för den pryde och även jag som är något härdad hade mina besvär. Men denna komedi är som sagt från start till slut en underhållande 100 minuter lång historia.
 
D D D D D D D D D D