Suicide Squad

Idag blev det en film från det underligt okoncisa DCEU! 2016 är året och "Suicide Squad" är filmen
Stålmannen är död, världen har ett hål där vi tidigare hade en skyddande superhjälte. I denna situation är Amanda Wallers (Viola Davis "Extremely loud, Incredibly Close") lösning "task force X", ett gäng förbrukningsbara skurkar med förmågor som tvingas göra gott i utbyte mot kortare fängelsestraff. som hon själv uttryckte det "I en värld av flygande människor och monster är detta enda sättet att skydda vårt land"
 
Halrey Quinn (Margot Robbie "Birds of Prey"), Deadshot (Will Smith "Bagger Vance"), Killer Croc (Adewle Akinnuoye-Agbaje), Captain Boomerang (Jai Courtney), Slipknot (Adam Beach), Diablo (Jay Hernandez), och Enchantres (Cara Delevingne "Valerian and the city of a thousand planets") är gänget som utses, och för att leda teamet utses den exemplariska Soldaten Rick Flag (Joel Kinnaman) med hjälp av Katana (Karen Fukuhara)
 
När en terroristattack i Midway City går över styr kallas gänget in, men vet Waller och hennes team verkligen vilka krafter de släppt lösa? Samtidigt är Jokern (Jared Leto) på spåret efter sin kära flickvän och dessa omständigheter sätter käppar i hjulet på hela uppdraget.
 
I några småroller så ser vi Ezra Miller ("Crimes of Grindelwald") som the Flash, Ben affleck som Batman och även David Harbour som Dexter Tolliver.

På sätt och vis kan jag se vad David Ayer ville med filmen, men resultatet lyckas desvärre inte riktigt nå målet. I alla fall för en del, åsikterna skiljer sig milsvida. Personligen bjuder filmen på lite för lite av den där sammanhängande "limmet", relationerna mellan karaktärerna. För att göra action meningsfullt behövs "Stakes", något som får oss tittare att bry oss om riskerna. Dessvärre upplever jag att detta missas i Suicide Squad. Visst görs det försök till detta, men de faller till korta. Det vi får i väg av karaktärsfördjupning som finns lämnar för det mesta bara mersmak och känns otillfredsställande, kanske tog studion en aldeles för stor tugga som de inte lyckades svälja.
 
Resusltatet blir en orgie i meningslöst action, som visserligen kan vara underhållande för vissa, men känns otillfredställande för andra, liksom jag.
Ha det bra så ses vi!!
/ DCB