Avengers: Age of Ultron

Vi närmar oss slutet på den andra fasen av MCU's filmer, och nu har vi kommit till den stora finalen:
"Avengers: Age of Ultron"
 
 
Efter att Steve Rogers / Captain America (Chris Evans) upptäckte den onda Hydra innom S.H.I.E.L.D. och besegrade dem i Captain America: Winter Soldier har Avengers arbetat för att rota ut de sista gömställena där spillrorna av organisationen fortfarande smider sina planer, och har äntligen hittat det sista stora tillhållet. När detta visar sig innehålla Lokes spira som han använde för att kontrollera bl.a. Hawkeye, Clint Barton (Jeremy Renner) i den första Avengers så sätter Tony Stark (Robert Downey Jr. "Due Date") och Bruce Banner (Mark Ruffalo) på sig sina forskarhattar i ett försök att hitta vad hemligheter kan gömma sig i spiran. Men vad de släpper löst kanske menades som godhjärtat men hotar att förinta hela mänskligheten.
vi träffar också de nya superkraftsladdadde syskonen Maximoff, Wanda (Elisabeth Olsen) och Pietro (Aaron Taylor-Johnson "Kick-Ass").
 
I Återkommande roller ser vi bland andra Chris Hemsworth ("Snow white and the Huntsman") som Thor, Scarlett Johansson ("The Prestige") som Black Widow, Cobie Smoulders som Agent Rebecka Hill och Samuel L. Jackson ("Revenge of the Sith") som Nick Fury
Paul Bettany ("A Beautiful Mind") som spelar Starks Virtuella assisstent "Jarvis" får en lite större roll som androiden Vision, James Spader ("Stargate") gör även rösten till ULTRON och vi får även träffa vapensmugglaren Ulysses Klaue (Andy Serkis)

Avengers: Age of Ultron följer sin föregångare med storslagen action och balans mellan de många supehjältarnas karaktärer, vi får en härligt mixad film med humor, action och en story som ter sig vara en stor kulminering av vad våra hjältar varit med om tidigare.
 
Om man som jag också följer TV-serien "Agents of S.H.I.E.L.D." så vet vi hur informationen om Hydras tillhåll kom till Avengers kännedom, detta är den enda typen av länk mellan filmerna och TV, men det är tillräckligt för mig.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Guardians of the Galaxy"