Avengers: Endgame

1997 var det Titanic med $ 2,187 miljarder, 2009 var det "Avatar" med $ 2,789 miljarder.
I år, 2019, var det efter en extra vända i biosalongerna en ny film som tog titeln som den film som tjänat mest på biografen. Då filmen fortfarande går på bio så är summan $ 2,790 miljarder inte den slutliga, men helt klart är det att "Avengers: Endgame" tagit hem kronan.
 
  
Efter den förödande förlusten i Avengers: Infinity War har hälften av universums liv reducerats till aska, och de hjältar som överlevt försöker desperat hitta ett sätt att vända allt tillrätta igen, allt hopp verkar ute när Scott Lang / Ant-Man (Paul Rudd "How Do You Know" ) plötsligt återvänder fem år senare med en pusselbit som kan ge universum hopp igen.
 
Tony Stark / Iron-Man (Robert Downey Jr. "Due Date" ) och Steve Rogers / Captain America (Chris Evans) lägger sin animositet åt sidan för att tillsammans med resten av hjältarna, Hulk (Mark Ruffalo) Thor (Chris Hemsworth "Snow white and the Huntsman" ), Black Widow (Scarlet Johanson) med flera, samlas i ett desperat försök att lösa problemet.
 
I stället för att lista resten av de 33 namen jag vill nämna för deras medverkande i denna episka film, så  lämnar jag istället en länk till IMDB's lista

Joe & Anthony Russo fortsätter att briljera i denna storartade kulminering på det som nu kommit att kallas för "The Infinity Saga". Varvandet mellan ömma, intima stunder och gigantiska slagfält är inte helt lätt, men här har de sannerligen lyckats.
Oftast har de här superhjältefilmerna en eller två speciella ögonblick, ni vet de där som framträder lite extra, men Endgame bjuder på över en handfull av dessa coola ögonblick, de avlöser varandra i så snabb takt att man knappt hinner med, och Alan Silvestris musik förhöjer allt ett extra steg.
 
Även om jag vill resa mig upp och ge Marvel en stående ovation för detta underverk är det inte helt perfekt, som ofta är fallet då handlingen berör tidsresande så medföljer obligatoriskt huvudbry, även om de i det stora hela faktiskt behandlade problematiken på ett bra sätt.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Captain Marvel"
Nästkommande film är "Spider-Man: Far From Home"
 
Vill du se en lista över filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB