Star Wars episode V: Empire Strikes Back

Efter en lång väntetid (let's face it, you dont care, I only got like 1 reader) är det äntligen dags att gå vidare i denna episka serie, the Empire Strikes Back!
 
 
Efter den stora segern efter Slaget över Yavin har Imperiets grepp kring galaxen hårdnat och jakten på rebellerna är skoningslös, på isplaneten Hoth möter vi våra hjältar där de försöker etablera en bas i de hårda och iskalla omgivningarna. Leia (Carrie Fisher) arbetar outtröttligt och Luke (Mark Hamill) tränar sig i kraftens vägar på egen hand. Han Solo (Harrison Ford) och kompanjonen Chewbacca (Peter Mayhew) har bara fått högre prissummor på deras huvuden sedan sist och måste nu skynda sig att betala in sin skuld innan en av de många prisjägarna på jakt efter dem slutligen hinner ikapp dem, men när imperiet upptäcker basen de befinner sig i hämmas deras planer och de tvingas alla fly från den överväldigande styrkan i Imperiets attack.
 
Andra roller som bör nämnas: Lando Calrissian (Billy Dee Williams), Yoda (Frank Oz), C-3PO (Antony Daniels), Kenny Baker & Alec Guinness.
 
Många kallar denna andra installation i den första trilogin för deras favorit, och det kan jag förstå, vi får följa våra hjältar i flera äventyr som sammanstrålar i slutet, och i stort sett håller 'Empires' en rafflande fart från början till slut och inte att förglömma introduktionen av troligtvis en av historiens mest älskvärda "gamla gubbar" Yoda.
Jag å andra sidan håller mig inte för att favorisera Empires, som fristående film fungerar den inte.
Lucas bygger helt på succen från den första filmen och trots de spännande resorna igenom galaxen är Empires inte mycket mer än en brygga för att förbereda oss för den stora finalen, som kommer i nästa episod. det är onekligen en bra brygga, men en brygga förblir den.
 
Här har du en lista över alla filmer i Star wars jag recenserat