The Avengers

Efter ett litet uppehåll så är det dags att avsluta Marvels första fas, vilket de gör med stil igenom att samla de hjältar vi presenterats för i en och samma film, "The Avengers"
 
 
När S.H.I.E.L.D.s forskarteam ledda av Dr. Erik Selvig (Stellan Skarsgård "King Arthur" ) som studerar Tesseracten (den blå kuben från Captain America-filmen) noterar oförutsedda energiströmmningar ur föremålet slås det larm och basen de är på evakueras, energin visar sig vara en portal som öppnats någon annan stans ifrån och igenom porten kliver Loke (Tom Hiddleston) (Thors (Chris Hemsworth "Snow White and the Huntsman" ) bror).
Det oväntade uppdykandet av en utomjording och den efterföljande implotionen av basen tas som en krigsförklaring av Direktören Nick Fury (Samuel L. Jackson) och för att försöka hantera en situation som verkar övermäktig kallas jordens hjältar in.
 
vi ser förutom nämnda karaktärer flera andra vi träffat tidigare, Clint Barton / Hawkeye (Jeremy Renner), Natasha Romanoff / Black Widow (Scarlett Johansson), Steve Rogers / Captain America (Chris Evans), Bruce Banner (Mark Ruffalo) och Tony Stark (Robert Downey Jr.). vi träffar också S.H.I.E.L.D.-agenterna Phil Coulson (Clark Gregg) och Maria Hill (Cobie Smoulders)
 

Joss Whedon ("Serenity") har skapat och regisserat några av mina favoritTV-serier och skapar här en fantastisk och helt klart underhållande film och klarar utmaningen med att sammanföra dessa stora hjältar på ett sätt som får det att se enkelt ut. Att balansera humor med spänning och action är inte alltid helt lätt men här har vi nästan en perfekt balans vilket gör det till ett rent nöje att titta på den här filmen. Det må kanske inte vara den djupaste existentiella betraktelsen där mänsklighetens vara eller icke belyses på ett insiktsfullt sätt, men det bryr man sig inte om när man har två timmar ren underhållning att njuta av.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Captain America: The First Avenger"
Nästkommande film är "Iron Man 3"