Iron Man 3

Efter ett ganska långt uppehåll kommer här nästa del i MCU's filmserie, "Iron Man 3"
 
 
Efter händelserna i Avengers har Tony Stark (Robert Downey Jr.) svårt att hantera det som hände i vad som kom att kallas 'slaget om New York', och samtidigt dyker en gammal fiende upp i ny form. "The Mandarin" (Ben Kingsley "The Dictator") Ledaren för De tio ringarna, terrororganisationen som låg bakom kidnappningen av Tony i den första filmen, har gjort sin närvaro känd med en serie av bombattacker följda av hotfulla "lektioner" riktade mot USA's president (William Sadler)
på något sätt verkar det hela också ha någonting att göra med några personer som Tony mötte på en nyårsfest 13 år tidigare. Maya Hansen (Rebecca Hall) och Aldrich Killian (Guy Pearce)
 
Vi har även Gwyneth Paltrow och Don Cheadle som repriserar sina roller som Pepper Potts och War Machine (nu omdöpt till Iron Patriot) samt Ty Simpkins, som spelar en pojke som assisterar Tony i sina bravader.

Att behandla ett så allvarligt tema som en superhjältes reaktion till en omvälvande händelse, rentav posttraumatiskt stress är en ny riktning till genren superhjältefilmer, och ger ett nytt djup till vad filmer baserade på serietidningshjältar kan vara. som tonsättare för Marvel Studios filmer i fas 2 visar Iron Man 3 att de inte är rädda att möta "mörkare" teman, men den ger också besvis på att den lätta tonen som jag tycker sammanlänkar alla filmer i MCU för den delen inte försummas. Tonys karaktär bibehålls till viss del, trots sin PTSD är Tony samma självsäkra företagsmänniska med sina snabba kommentarer (endast dämpat något med ångestattacker)
 
Man kan studera filmen i många olika lager, analysera människans psyke och vilja till godhet eller ondska, eller ta upp en diskussion om hur man kan hantera traumatiska händelser eller helt enkelt se filmen som en underhållande action, oavsett så ser jag att Iron Man 3 kan ge er något.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "The Avengers"
Nästkommande film är "Thor: The Dark World"