The Terminal

Jag har haft en påbörjad recension av den här filmen sparad som utkast i nära åtta år, nu blev den tillgänglig på netflix, så jag kan äntligen beta av den här recensionen! "The Terminal"
 
 
När Viktor Navorski (Tom Hanks "Extremely loud & incredibly close") anländer i New York får han de tragiska beskeden att hans hemland Krakozhia utsatts för en statskupp vilket har lett till att hans pass inte längre är giltigt och visumet upphävts. Viktor är nu strandsatt i ett ingenmansland, medborgare till ett land som inte längre finns och tvingas bosätta sig på terminalen på JFK flygplats. Säkerhetsschefen Frank (Stanley Tucci "Jack The Giant Slayer") ser honom som ett problem utan lösning och försöker på alla möjliga sätt bli av med detta, men Viktor blir vän med flertalet av de människor som kallar Terminalen sin arbetsplats, Enrique Cruz (Diego Luna), Joe Mulroy (Chi McBride),  Lokalvårdaren Gupta (Kumar Pallana) och Immigrationsofficeren Dolores Torres (Zoë Saldana "Endgame"). Han stiftar också en bekantskap med den vackra flygvärdinnan Amelia Warren (Catherine Zeta-Jones).
 
Hur länge kan en man vänta i limbo? och varför åkte han till New York från första början?

The Terminal är en sådan där film som till premissen kanske inte riktigt ser så intressant ut, men med en regissör som Steven Spielberg och en rejält stjärnbeströdd rollista så är det svårt att inte göra en bra film. Bra är definitivt vad man kan kalla den, Storyn är väl skriven, John Williams kan nog aldrig göra dålig musik, regin av mästaren Steven Spielberg ("Minority Report") själv saknar kritik och agerandet är helt klart övertygande.
 
Det är också kul att gå tillbaka till en något äldre film och notera skådespelare som nu är giganter spela lite mindre roller, alla måste vi komma någonstans ifrån, eller hur? man kan skratta lite gott åt en ung Zoe Saldana som spelar en star trek fantast innan hon fem år senare spelar i remaken av Star Trek. och Diego Luna kan kännas igen från Star Wars-filmen Rogue One
 
Även om vi inte pratar om en Oscarbelönad film (Trots att det känns som en) är det en intressant berättelse att njuta av i två timmar.
 
Ha det bra så ses vi!
// DCB