Warcraft: The Beginning

Tillbaka i kategorin filmer baserade på TV-spel, den här gången fantasyjätten "Warcraft"
I Warcrafts värld är Människor och Orcer naturliga fiender, men hur kom det sig egentligen? vi tar en titt på vad som hände från början:
 
När en av Stormwinds utposter attackeras av en okänd fiende börjar generalen Anduin Lothar (Travis Fimmel) undersöka saken, han får oväntat hjälp av den unge magikern Khadgar (Ben Schnetzer) som har nästa pusselbit som pekar på en speciell typ av magi. Därför skickas de båda av Kung Llane Wrynn (Dominic Cooper "Captain America") att söka hjälp av världens väktare och deras gamla vän, Medivh (Ben Foster).
 
Orcklanen frostvargarna, ledd av deras ledare Durotan (Toby Kebbell), färdas från sina snöiga berg till en stor samling av alla klanerna där den mäktiga trollkarlen Gul'Dan (Daniel Wu) har lovat en väg ut ur den döende värld Orcerna nu lever i.
 
Flera nämnvärda skådespelare: Paula Patton, Rob Kazinsky, Tyan Robbins, Clancy Brown ("Highlander") och Ruth Negga.

Att göra världen av Warcraft som funnits i spelens värld sedan 1994 rättvisa och balansera det med att introducera de som inte känner till världen till intrigen, historien, raserna och magin kan inte vara lätt, men som en som står med foten lite i båda lägren vill jag påstå att Duncan Jones ("Source Code") lyckades riktigt bra. Ramin Djawadi gör också ett fantastiskt jobb med musiken.
 
Jag har testat att spela World of Warcraft lite och jag kände omedelbart igen flera aspekter av Warcrafts värld. Arkitekturen av Stormwind, Ironforge och Lion's Pride Inn, Människornas rustningar, och de små detaljerna som en fiskande 'murloc' i strömfåran bredvid vägen.
 
Att berätta historien om det första kriget mellan Alliansen och "The Horde" ur perspektivet av hjältar från båda sidorna gör att man kan se hur nyanserat det är, det är inte en kamp mellan de goda och de onda, utan mellan två olika folkgrupper, den ena som försvarar sig mot en ny fiende och den andra som kämpar för sin överlevnad.
 
Att vi inte sett mer av den här världen är enligt mig ganska tragiskt, varför vill man inte spendera mer tid med dessa intressanta karaktärerna i en så magiskt vacker värld?
Ha det så bra så ses vi!
/DCB