Fantastic Beasts and Where to Find Them

Efter att vi trodde att J.K. Rowling var klar med Harry Potters Trollkarlsvärld för nästan tio år sedan har vi i år fått inte bara en scenproduktion, utan ytterligare en film: "Fantastic Beasts and Where to Find them"
 
 
Newt Scamander (Eddie Redmayne) landar i 1920-talets New York flr en kort visit efter en resa Jorden rund på uppdrag av trollkarsministeriet i England, en visit som skulle varit lugn om det inte var för en förväxlad väska med 'No-mag'-en (Amerikanska för Mugglare) Jacob Kowalski (Dan Fogler). En grupp magiska djur som Newt samlat på sig genom sina resor släpps därav lösa på New Yorks gator, och under en period av svår anspänning mellan Mugglare och trollkarlsvärlden så är omgivningen tycks det här vara gnistan som får krutdurken att explodera. Med hjälp av systrarna Goldstein, Porpentina (Katherine Waterston) och Queenie (Alison Sudol) kämpar Newt mot klockan för att samla in de förrymda djuren och rentvå deras namn.
 
Övriga skådespelare värda att notera: Ron Perlman "Tangled", Colin Farrell "Horrible Bosses" och Ezra Miller "Perks of Being a Wallflower", det ryktas också om en skymt av Johnny Depp "Dark Shadows"...


Likaså som de människor som växte upp med Harry Potter-böckerna och därefter även filmerna har nu några år senare blivit något så när mer mogna, så har också Rowlings berättelser mognat. Fantasic Beasts löper dock en liten risk att bli en aning exkluderande, då besvärjelser flyger fram och tillbaka vid en tidig start, vi ödar inte tid på att presentera oss till trollkarlsvärlden utan skrider direkt till verket, för mig, som läst böckerna och sett filmerna och redan känner till världen är detta inga problem, men kan kanske uppfattas som underligt för en oinvigt (alltså de där mugglarna)
Fantastic Beasts är skriven helt av J.K. Rowling själv och är baserad på Hogwarts lärobok med samma namn, det märks tydligt att Rowling är en van berättare, och jag är investerad i karaktärernas relationer från första början.
Ett fantastiskt äventyr med humor, romantik och spänning från början till slut!
 
D D D D D D D D D D