Captain America: Civil War

Nu har det åter igen gått ett litet tag och nu äntligen kommer nästa installation i MCU's långa berättelse: "Captain America: Civil War"
 
 
När det senaste av the Avengers uppdrag olyckligtvis slutar med en gupp döda civila verkar Världens ledare fått nog av gruppens autonomitet och kommer med "The Socovia Accords". Ett kontrakt där människor med speciella krafter lovar att ställa sig under Förenta Nationernas myndighet, något som Captain America / Steve Rogers (Chris Evans) inte gillar alls. The Avengers är delade i två läger i frågan och samtidigt dyker Bucky Barnes (Sebastian Stan), Caps gamla barndomsvän, upp som misstänkt i ett terrorattentat och en dödlig jakt börjar med många spelare i nästan lika många hörn.
 
I övriga roller: Scarlett Johansson som Black widow/ Natasha Romanoff, Anthony Mackie som Sam Wilson/Falcon, Robert Downey Jr. som Tony Stark/Iron-Man, Don Cheadle som James Rhodes/War Machine, Jeremy Renner som Clint Barton/Hawkeye, Paul Bettany som Vision, Elizabeth Olsen som Wanda Maximoff/Scarlet Witch, Paul Rudd som Scott Lang/Ant-man och Martin Freeman ("Hot Fuzz")som Everett Ross
Tillbaka från The Incredible Hulk ser vi William Hurt som Thaddeus Ross.
Vi introducerar även Chadewick Boseman som T'Challa/Black Panther och (Tack vare en deal med SONY pictures) Tom Holland som Peter Parker/Spider-Man.

Men den mängden superhjältar kan man förtå att Captain America Civil War även kallats för "Avengers 2.5" men Regissörerna och manusförfattarna lyckas balansera filmen så att vi fortfarande har Cap som huvudperson, och skapar med hjälp av händelserna i de tidigare tolv filmerna en trovärdig frågeställning; om hjältar bör sättas i koppel eller vara fria att på eget bevåg bekämpa de motstånd de möter.
 
Även om vi får en tillfredsställande avrundning på filmen, så betyder inte det att splittringen i Avengers är helt läkt, något som kan bli ett problem i det annalkande "Infinity war"
 
En väl gjord film som hade hela Nördvärlden babblande om den där "Flygplatsfighten" i flera månader.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Ant-Man"
Nästkommande film är "Doctor Strange"
 
Vill du se en lista över de uppkommande filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB