Guardians of the Galaxy

"And now for something completely different". På andra sidan galaxen från jorden sett, långt bortom "the seven realms" som Thor och Asarna pratar om, finns en annan del av MCU, och här finns inga hjältar med superkrafter som kan skydda folken från ondska, men galaxens väktare finns... "Guardians of the galaxy"
 
 
Efter att som barn blivit bortförd från jorden på 80-talet, lever Peter Quill (Chris Pratt), också känd som Star Lord, sitt liv från sitt skepp i Xandarisk rymd och är löst associerad med en grupp pirater och rövare kända som "Ravagers" ledda av Yondu Udonta (Michael Rooker). När Quil får tag i en mystisk sfär blir han jagad både av krigaren Gamorra (Zoe Saldana "Star Trek"), och prisjägarduon Rocket (Bradley Cooper "Valentines Day") och Groot (Vin Diesel). Efter att blivit gripna av polisstyrkan Nova Corp. på Xandar sätts alla fyra i fängelse, där de möter den fruktade Drax the Destroyer (Dave Bautista), och kvintetten slår sina påsar ihop för att fly.
 
Hack i häl på vår grupp är the Ravagers som känner sig lurade av Peter, men också Ronan (Lee Pace) förrådd av Gamorra, och de tre grupperna reser runt i en hisnande resa runt kvadranten.
 
Andra nämnvärda roller är John C. Reilly ("The Vampires Assistant") som Dey, Benicio Del Toro som "the Collector" och Karen Gillian som Nebula (Känd som Amy Pond från Doctor Who). Sean Gunn, (broder till regissören och känns också igen från Gilmore Girls) finns också att se som Yodus sekond och även i den gröna overallen för motion capture av Rocket.

Som sagt från början, nu till något helt annorlunda, för även om Guardians of the Galaxy hör till samma värld som gänget superhjältar på jorden som kallar sig för Avengers, så presenteras här någonting som vi aldrig sett i den här världen även om vi rest iväg från jorden i filmerna om Thor, så har det skett med mer Fantasy-liknande medel, medan här kommer vi så nära Sci-fi som man någonsin kan komma. med rymdskepp och lasrar och allt möjligt.
 
För någon som jag som växt upp med och älskat Star Wars, och senare presenterats för ytterligare en facinerande värld i MCU, så kolliderar det bästa av två världar i den här fimen, och en berättelse som var en stor risk från studions sida har blivit en av de populäraste delarna.
 
bortsett från vissa hål i berättelsen, som varför Peter Quill är så full av jordiska popkultursreferenser trots att han levt i en helt annan kultur i över tjugo år, så är Guardians of the Galaxy ren och skär underhållning för mig, så självkart får den här filmen en tia av mig.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Captain America: The Winter Soldier"