The Princess and the Frog, Disney #49

En film jag haft ögonen på ett tag, men först nu har jag sett den; "The Princess and the Frog"



I gamla goda New-Orleans finner vi Tiana (Anika Noni Rose), en ung tjej som jobbar hårt för att uppfylla sin faders dröm om en restaurang och Charlotte La Bouff (Jennifer Cody), en vän till Tiana med lite andra livsförutsättningar. Historien får sig en rejäl kick när Prins Naveen (Bruno Campos) dyker upp i staden.
Genom en voodoo-mästares trick finner sig Naveen och Tiana vara grodor och hamnar ute i träsket. Där tar de hjälp av en trumpetgalen aligator vid namn Louis Armstrong (Michael-Leon Wooley) och en halvtokig eldfluga, Ray (Jim Cummings) för att hitta Voodoohäxan Mama Odie (Jenifer Lewis) som kanske kan hjälpa dem bli människor igen.

Det är ju självklart att Disney skulle göra en film om prinsessan och grodan, men jag måste säga att den här tolkningen är helt underbar. Satt i Jazzens huvudstad i dess glansdagar möter vi både glädjen i musiken och kampen i livet på en noga utfört sätt som man inte kan undgå att älska och tonsättningen på historien är även den underbar med härliga sånger och lika underbara röster. Och vad vore Dinsey utan sensmoralen i sagan?
Att det du önskar dig inte alltid är vad du behöver.
jag kommer att tänka på en låttext, fritt översatt: Du får inte alltid vad du vill ha, men om du anstränger dig så finner du att du får det du behöver.

D D D D D D D D D D

Andra Disneyklassiker:
#47. Meet The Robinsons
 #48. Bolt
  #49. THE PRINCESS AND THE FROG
 #50. Tangled
#51. Wreck-it Ralph