Thor: The Dark World

Dags för den åttonde filmen i MCU, nämligen den andra filmen om "Thor: the Dark World"
 
 
Efter händelserna i New Mexico, där Jane Forster (Natalie Portman) först träffade Thor (Chris Hemsworth) har Jane fortsatt sitt forskningsarbete vilket lett henne till London, men under de två år som passerat har framgångarna varit få och hoppet att Thor skulle komma tillbaka för hennes skull har även det dalat. Men ett kosmiskt fenomen närmar sig med oanade konsekvenser och Jane och hennes assistent Darcy (Kat Dennings) samt Erik Selvig (Stellan Skarsgård) dras in i ett nytt äventyr.
 
Thor har själv haft fullt upp med att återställa det kaos som uppstått efter sviterna av händelserna för två år sedan, och har inte kunnat undvara någon tid för sitt hjärta förutom korta rapporter från Heimdalls (Idris Elba) allseende öga, men när Jane försvinner från dennes vakande blick beger sig Thor till Jorden för att se vad som skett.
 
Med i roller har vi Anthony Hopkins som Oden, Tom Hiddleston som Loke och Rene Russo som Thors mor Frigga.
 

Thor: the Dark World markerar ett avstamp från de numrerade uppföljare som Iron Man-filmerna hållit sig till, och inleder sviten med undertitlar i stället.
Den andra filmen om Thor och den mer kosmiska delen av MCU presenterar oss för ännu fler platser och udvidgar världens omfång och historik, inte bara till rymd utan ger oss en inblick i vad som varit före och skapar ett nytt djup till Marvels universum, det är här vi presenteras för de sex uråldriga singulariteter, kallade "the Infinity stones" som kommer att spela en större roll i framtiden.
 
Filmen gör ett bra jobb med att fortsätta historien om Thor och hans värld, vilken jag personligen uppskattar och på nytt blandar vi vetenskap och "magi" och skapar nu större och häftigare visuella effekter.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Iron Man 3"
Nästkommande film är "Captain America: The Winter Soldier"