Iron Man

Den första filmen i Marvel Studios gemensamma hjälteuniversum är Iron Man
 
 
Tony Stark (Roberd Downey Jr. "Due Date") lever lyxliv som ägare av ett multimiljardärimperium, trots sitt skarpa sinne besitter den något bortskämda arvtagaren till ett vapentillverkningsföretag något av en naivitet. När han under en vapenpresentation i Afghanistan blir svårt skadad och kidnappad får Tony sina ögon öppnade för var hans företags produkter egentligen hamnar och beslutar sig att göra någonting åt saken.
Med sin ingengörsskicklighet och med hjälp av läkaren Yinsen (Shaun Toub "The Last Airbender") bygger han under sin fångenskap den första prototypen till den dräkt som kommer att vara hans redskap för att skipa rättvisa.
 
Väl hemma igen välkomas han varmt av sin fars nära vän Obidiah Stane (Jeff Bridges) och Tonys allestädes obesörjande sekreterare Pepper Potts (Gwyneth Paltrow "Hook") men när hans planer på att föra företaget i en ny riktning av ansvarsfullhet verkar det finnas krafter inom företaget som aktivt motarbetar Tonys vision.
 

 
Denna första installation av MCU ger ett mer lättsmält tema med en prylbaserad Hjälte (till skillnad från exampelvis "magin" i den senare kommande filmen Thor) och presenterar titarna till en excentrisk man som trots sina egenheter faktiskt blir en extremt populär superhjälte.
Regissören Jon Favreau (som planterat sig själv i filmen som Tony Starks livvakt Happy) ger oss en film pckad med fin action och lättsam humor som tveklöst bjuder på garanterad underhållning.
 
D D D D D D D D D D
 
Vill du se vad jag tycker om fler filmer i Marvels serie? se hit