Guardians of the Galaxy Vol. 2

Det är på tiden att jag återtar serien av MCU-filmer, även om jag missade mitt andra mål att hinna med alla filmer inför Infinity War, nu har vi kommit fram till den andra vändan med det galna gänget som vaktar galaxen: "Guardians of the Galaxy vol. 2"
 
  
Star-Lord (Chris Pratt), Gamorra (Zoë Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) och Groot (Vin Diesel) reser universum runt, tar arbete lite här och där och skaffar sig fiender var de än färdas, som man gör när man lever livet som interstellära legoknektar. I en prekär situation får de oväntad hjälp av en gammal man som kallar sig själv Ego (Kurt Russel "Stargate") och hävdar sig vara Peter Quills pappa. Ego och dennes följeslagare Mantis (Pom Klemetieff) bjuder in våra hjältar till sitt hem och allt verkar vara frid och fröjd. Men alla de fiender de skaffat sig på vägen, från Yondus (Michael Rooker) Ravagers och Gamorras syster Nebula (Karen Gillan) till The Sovereign, med sin översteprästinna (Elizabeth Debicki) i spetsen, är hack i häl och ute efter hämnd.
 
Värt att nämna är andra skådespelare som gör några korta fina framträdanden: David Hasselhoff, Sylvester Stallone ("The Expendables"), Michelle Yeoh, Ving Rhames och ett kort röstframträdande av ingen annan än Miley Cyrus ("The Last Song")
 

James Gunn tar oss än en gång till den färgglada yttre rymden (filmen inleds helt sonika med ett monster som bokstavligten spyr regnbågar som vapen) och fans av den första Guardians-filmen blir knappast besvikna, även om det initiella chocken över den speciella visuella stilen är förbi, fortsätter Gunn med en värdig uppföljare som fortsätter att bena ut karaktärerna i denna osannolika familj, och balanserar helt klart de gamla karaktärerna med de nya tillskotten på ett mästerlikt sätt.
En kul och hejdlös resa igenom en annan del av universum.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Doctor Strange"
Nästkommande film är "Spiderman: Homecoming"
 
Vill du se en lista över filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB