Treasure Island

Det var spännande skådespelare som ledde mig till denna filmatisering av R.L. Stevenson's klassiska berättelse "Treasure Island"
 
 
När en gammal sjöhund dyker upp på unge Jim Hawkins (Toby Regbo) lilla hotell och lämnar efter sin död skattkartan till den mytomspunna Kapten Flint's (Donald Sutherland) skatt. Tillsammans med sin avlidne fars nära vän Dr. Livesey (Daniel Mays) får Jim en resa finansierad att jaga rätt på skatten, men med en så stor skatt i sikte är de inte ensamma om att leta efter den...
 
Andra nämnvärda Skådespelare är Rupert Penry-Jones, Eddie Izzard, Elijah Wood ("The Hobbit"), Shirley Henderson och Sean Gilder
 
Det här är en nära tre timmar lång och realismorienterad filmatisering av en story alla som aspirerar att kalla sig belästa bör känna till (Treasure Island är en Klassiker om något är det), det är nog det utlåtande jag kan ge.
Det kom inte som en förvåning att detta var en TV-film, en sådan där fäljetång på public service-kanal som ingen egentligen verkligen uppskattar, för som film är den nästan för seg.
Däremot var detaljerna noggrannt bearbetade och det skall de ha sin respekt för.
 
Om du inte är väldigt intresserad av hur 1800-tal eller transatlantiska resor i preindustrialistisk tid såg ut som i verkligheten så är nog inte det här en film för dig. Möjligen är det ett substitut till att läsa boken till någon typ av litteraturläxa, men det är ingenting jag skulle rekomendera att göra.
 
D D D D D D D D D D