Iron Man 2

Efter något av ett uppehåll återvänder vi nu till mina utlåtanden av filmerna i Marvel Cinematic Universe, näst på tur är den tredje filmen i ordningen, "Iron Man 2"
 
 
Iron Man-dräktens överlägsenhet väcker avundsjuka världen över, ett rivaliserande företag lett av Justin Hammer (Sam Rockwell) försöker återskapa tekniken, medan Amerikanska staten under ledning av Senator Stern (Garry Shandling) söker förhandla sig till Starks teknologi. Och I de kallaste delarna av Ryssland nås en förrådd Ivan Venko (Mickey Rourke "The Expendables") av nyheterna om Starks framgångar.
 
Samtidigt försöker Tony Stark (Robert Downey Jr.) desperat förbättra en potentiellt dödlig aspekt av sin dräkt och S.H.I.E.L.D. med Nick Fury (Samuel L. Jackson "The Revenge of the Sith") och Agent Coulson (Clark Gregg) försöker hjälpa honom på deras egna sätt.
 
Vi möter även Tonys vän Lt. Col. James "Rhodey" Rhodes (Don Cheadle), Assistenten / Flickvännen Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), Livvakten Happy Hogan (Jon Favreau "Cowboys & Aliens") och presenterar också Natalie Rushman (Scarlett Johansson "The Prestige"), som visar sig ha mer med historien att göra än en enkel anställd på Stark Industries.
 

Den något självuppfyllda Tony Stark återvänder till en uppföljare som bjuder på ännu mer påhitt än den första Iron Man-filmen, med fler dräkter, fler superhjältar (War Machine, Black Widow) och ännu mer av Tonys attityd.
 
Det är en hel del inklämt i den här filmen, vilket gör att vi inte får en särskilt djup berättelse. Men en film om en snuskigt rik figur med en "rustning" som gör honom till en superhjälte behöver inte djup för att vara en underhållande film, Iron Mans styrka är Action óch Explosioner. Helt klart en rolig film
 
Värt att notera är hur denna film hanterat ett byte as skådespelare (något som ibland kan vara problematiskt), Karaktären i fråga är Tonys goda vän som i den första filmen gestaltades av Terrence Howard, men i denna film och framgent gestaltas Rhodey av Don Cheadle, vars första replik som karaktären är "Look, It's me, I'm here, deal with it"
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "The Incredible Hulk"
De nästkommande två filmerna, "Thor" & "Captain America: the First Avenger" kan ni läsa om tidigare i min blogg, följ bara länkarna.