Star Trek

En gammal vana återinstiftad när goda vänner återvände till staden för ett besök, filmkväll! "Star Trek"
 
 
När en Romulan, Nero (Eric Bana "Troy"), från en annan tidslinje hotar att förinta federationens existens kallas de unga kadetterna in för tjänstgöring, däribland den hetlevrade och upproriska James T. Kirk (Chris Pine), Den intelligenta kommunikationsofficeren Uhara (Zoë Saldana "Avatar") och Doktorn McCoy (Karl Urban "RED").
Tillsammans med Kommendören Spock (Zachary Quinto) måste besättningen på det nybyggda skeppet U.S.S. Enterprise möta en hård prövning som kommer att sätta dem alla på prov och forma deras öden tillsammans.
 
med i rollistan finner vi även Simon Pegg "Paul", John Cho, Anton Yelchin "Like Crazy" och även mr Spock från den gamla TV-serien; Leonard Nimony.
 
 
Som självbetitlad Sci-Fi nörd så är det här en självklar franchise att känna till och älska, vem vet inte vem Kapten Kirk eller Spock är? Själv måste jag erkänna att jag inte sett så mycket av originalserien av Gene Roddenberry, vilket kanske inte spelar någon roll då denna pånyttfödelse syftar att möta en ny publik till denna gamla klassiska historia. och vilken böjan det är. här har det inte sparats på detaljer utan J.J. Abrams verkar ha gått fullt ut och öppnar det hela med en stor smäll. En helt klart underhållande och spännande film som absolut bör ses. Med fokus på hjältarna Kirk, med sina unga vilda äventyr, och Spock, med den totala motpolen ned logik och sans, och den grynande vänskapen dem mellan är det inte mycket att klaga på här
 
Den enda fläcken på denna skinande sol är den lilla detaljen med tidsreseparadoxen, ett tema som jag sagt tidigare att jag avskyr då det öppnar upp alldeles för många frågor, vilket gör mig bara än mer förtretad då tidsloopar och paradoxer är en helt naturlig och ofrånkomlig del i Science Fictions kokbok.
 
D D D D D D D D D D