Spider-Man: Homecoming

Nytt år och förhoppningsvis kommer jag ifatt den gigantiska eposen MCU, och med det i sikte startar vi med nästkommande film i kronologin, även om Marvel Studios inte ligger bakom just denna produktion:
Spider-Man: Homecoming
 
  
 
Peter Parker (Tom Holland) har efter äventyren i Civil War återvänt till sin vardags tristess, och väntar ivrigt på att Tony Stark (Robert Downeu Jr.) eller någon annan i Avengers kommer att kalla på honom och är inte längre tillfreds med att leva sitt liv som en tonåring i Gymnasiet. Tristessen i vardagen märker Peters Vänner av, främst den bästa kompisen Ned (Jacob Batalon) och Faster May (Marisa Tomei), men även andra i skolan, såsom Michelle (Zendaya), Flash (Tony Revolori), och också Peters förälskelse, Liz (Laura Harrier).
 
Men när Peter får nys om en "skurk" kallad Vulture (Michael Keaton) som säljer vapen förstärkta men utomjordisk teknik inser Peter att han är den enda som kan ta sig an problemet.
 
Värd att nämna är också Donald Glover ("Solo") som spelar Aaron Davis

Spider-Man har under åren genomgått två så kallade Reboots, där hans berättelse har berättats om igen, och det ganska tätt, vilket självklart kan upplevas som tråkigt då man oftast blir serverad ungefär samma berättelse med den enda nämnvärda förändringen att vi ser nya ansikten på karaktärerna.
Men då studion som äger filmrättigheterna till Spindelmannen, Sony, insåg att de behövde starta om honom igen gjorde de något som många trott omöjligt; de sammarbetade med Marvel Studios och tillsammans skapade de en film som plockar in Spindelmannen i en större värld än hans egna lilla hörn av Queens, New York.
Resultatet är en frisk och fantastisk tappning av karaktären som enligt mig hämtat det bästa från sina tidigare inkarnationer och smält samman allt i en mycket bättre helhet.
 
Med inspiration hämtat från klassiker som Ferris Buelers Day off känns det som att man inte kan gå fel, och inte skadar det att ha hela Marvels redan etablerade värld att bygga på.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Guardians of the Galaxy vol. 2"
Nästkommande film är "Thor: Ragnarök"
 
Vill du se en lista över filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB