Who Framed Roger Rabbit

Efter en trevlig Julhelg med släkten blir det en film som legat och samlat damm i inkorget ett tag. "Who Framed Roger Rabbit"
 
 
I en värld där "Toons" faktiskt är levande varelser möter vi Eddie Valiant (Bob Hoskins), en avslagen privatdetektiv med ett agg gentemot de vilda varelserna, som blir indragen i utredandet av Marvin Acme, ägaren av "Toontown".
Med den huvudmisstänkte Roger Rabbit (Charles Fleischer) i släptåg måste Eddie åsidosätta sin ilska gentemot de tecknade varelserna och jaga efter testamentet för att avslöja vem som satte dig kaninen för mordet.
 
Som en äkta gammeldags deckare med en twist till det komiska är den här filmen originell och en kär gammal klassiker som kan sälla sig till listan med filmer som format min barndom, liksom Spaceballs och Hajen som Visste för mycket.
Med sina tjugofyra år på nacken är verket som grundar sig på en bok av Gary Wolf en relativt gammalt sådant och definitivt en del av den äldre tecknade tekniken i stället för dagens datateknik vilket ger arbetet med att mixa levande människor och tecknade figurer i samma bildruta ökad respekt.
Också är filmen den första med karaktärer med både Disney-figurer och Warner Brothers-figurer och innehåller även ett återseende av Betty Boop (Hennes första nya framträdande efter "pensionen" 1937)
 
Detta kära och roliga återseendet med en film från min barndom kanske inte håller en så fängslande eller visuellt överväldigande, men mitt gamla betyg på en sjua håller i sig för den här galna kaninens äventyr.
 
D D D D D D D D D D