Levity

Här kommer en recension på beställning av den trogne "dcritic", "Levity"
Manuel Jordan (Billy bob Thornton "Puss in Boots") har efter 23 år fått sin livstidsdom omställd till tidsbestämt och sedemera släppts från fängelset. Efter att ha levt hela sitt vuxna liv i fängelse finner han sig planlöst vandra omkring i de gamla kvarter han växte upp i.
Miles Evans (Morgan Freeman "Bruce Almighty") driver en ungdomsgård i närheten och erbjuder Manuel husrum mot att han hjälper till, här möter han också Sofia Mellinger (Kirsten Dunst "Anastasia"), en tonårstjej vars favoritsyssla verkar vara att dricka sig medvetslös på nattklubben på andra sidan gatan
 
Samtidigt som Manuel måste finna sin plats i samhället så söker han också efter ett sätt att försonas med det brott han begått som ung, därför söker han också upp Adele Easley (Holly Hunter) i förhoppning att hon på något sätt skulle kunna hjälpa honom.

Levity är en helt annorlunda film jämfört med det mesta jag tittar på, en mer avskalad och concentrerad berättelse som tar en titt på det verkliga livets smutsiga baksida. Det finns även värde i detta, men det är bra mycket svårare att ta till sig än en saga eller komedi.
 
Berättelsen släpar sig fram i samma tafatta efterdragsamhet som huvurollen verkar leva i, och långsamt tar vi oss igenom händelserna i hans liv som för honom från en lika tung tillvaro som snömassorna han kämpar sig igenom till någon form av "Levity" (lättsinthet)
 
Men Ed Solomon ska ha ett "bra jobbat" här, mannen som skrivit väl kända filmer som "Men in Black" och "Charlies Änglar", gör här sin debut som filmregissör.
 
en liten intressant film.
 
Ha det bra så ses vi!
//DCB