The Incredible Hulk

Den andra filmen i MCUs första fas är "The Incredible Hulk"
 
  
 
Efter att ha utsats för en puls med gammastrålning och fått en oväntat krafrig reaktion är Bruce Banner (Edward Norton) på flykt undan militären ledd av Generalen 'Thunderbolt' Ross (William Hurt) han har lyckats undfly militären i några år och söker efter en lösning på sin unika åkomma.
Med den amerikanska militärens tillgångar lyckas Generalen få nys om Banners gömställe och skickar en trupp ledd av yrkessoldaten Emil Blonsky (Tim Roth) att fånga in Banner och "tillgången" han sägs ha stulit. återigen på flykt försöker Banner ta sig till sin kontakt Dr. Samuel Stern (Tim Blake Nelson) och får hjälp av sin gamla flickvän Betty Ross (Liv Tyler)
 
Som alltid med en Marvelfilm har vi serietidningslegenden Stan Lee i en liten Cameo och som bonus kan nämnas att skådespelaren Lou Ferrigno, mannen som gjort Hulken tidigare i en TV-serie har en liten roll som en säkerhetsvakt och gör även rösten till Hulken.
 

 
För att inte behöva upprepa sig efter filmen "Hulk" från fem år tidigare inleds den här filmen med ett montage av små snuttar som berättar Hulkens ursprung och slänger oss in storyn nästan direkt, här bevisar Marvel att man inte tvunget måste ha en "origin story" för alla dina hjältar.
 
Även om vi bjuds på några häftiga actionscener så kan jag ju inte riktigt påstå att storyn är stark, och förutom att presentera Hulken i ett gemensamt universum så tillför det ingenting större, viket det visserligen inte behöver.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Iron Man"
Nästkommande film är "Iron Man 2"
 
klicka Här för en fullständig lista av fas 1 & 2