Avengers: Infinity War

Som del ett av Marvels gigantiska avslutning av den tio år långa resan gör "Infinity War" sitt intåg, och med över 2 miljarder dollar i fickan är den nog en succe...
 
  
Thanos (Josh Brolin) har länge organiserat ondskefulla gärningar och satt planer i verket för att uppnå sitt mål, men att skicka andra att göra arbetet år honom har inte riktikt fungerat så bra, så nu tar den ondskefulla titanen saker i egna händer och ger sig iväg efter de sex legendariska evighetsstenarna. Den första finns på Xandar, där Peter Quill (Chris Pratt) a.k.a. Star Lord och hans glada gäng galaxbeskyddare lämnat den i säkra händer, den andra sågs senast på Asgard innan Thor (Chris Hemsworth) och Loke (Tom Hiddleston) tvingades förstöra sitt hem. Den tredje vaktas av Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), den fjärde finns hos the Collector (Benicio del Toro) där Thor lämnade den i säkert förvar. Den femte är säkert bevarad i Visions (Paul Bettany "Solo") panna och den sjätte är en hemlighet djupt bevarad.
När Thanos nu mobiliserar hela sin här måste Captain America (Chris Evans) och Iron Man (Robert Downey Jr.) lämna sina meningsskiljaktigheter och sammankalla alla sina vänner för att stå emot ondskan som hotar att utplåna hälften av allt liv i universum.
 
Fler skådespelare som bör nämnas: Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Zoe Saldana, Elisabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan och Peter Dinklage.

När man efter tio år och arton filmer ska försöka knyts ihop säcken i en enda stor final, kan det vara svårt att få ihop en story som ger utrymme till alla karaktärer i en bra balans. vad Russo-bröderna gjorde då var att skifta huvudrollen till skurken. Thanos fick bli fokuset i filmen och detta är förvisso ett genidrag som gjorde att storyn gick ihop så väl som den gjorde, med alla de olika grupperna som reste till olika platser. Personligen är jag inte lika exalterad över det, och det faktum att filmen är den första delen av två (vi behövde vänta ett år till uppföljaren Endgame) gör mig inte mindre besviken. Enligt mig bör om möjligt alla filmer få sig ett avslut med en vacker liten rosett på, och Infinity War ger oss verkligen inte en sådan, istället rycker den inte bara mattan under fötterna på oss, utan tar också med sig golvet.
 
Jag försöker att i mina utlåtanden inte avslöja filmerna jag skriver om, men att inte tala om hur filmen slutade i katastrof för våra hjältar skulle göra mitt uppdrag här omöjligt.
Även om jag är ytterst besviken på hur det hela utspelade sig skulle jag inte kunna göra ett bättre jobb själv, och vi får istället sätta vårt hopp till uppföljaren Endgame, som mot alla odds bör bjuda oss på den efterlängtade rosetten.
 
För att få en komplett historia över MCU, bör denna film ses, men kan med rätta undvikas om man vill bespara sig ett krossat hjärta.
 
D D D D D D D D D D
 
För att läsa om föregående film i MCU, se "Black Panther"
Nästkommande film är "Ant-Man and the Wasp"
 
Vill du se en lista över filmerna i fas 3, klicka här
 
Ha det bra så ses vi! // DCB