Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Jag har svårt att förstå att det redan hunnit gå två år sedan den första filmen i den nya serien ur Harry Potters värld hade premiär, nu är det dags för uppföljaren: The Crimes of Grindelwald
 
 
 
Nio månader efter händelserna i New York möter vi åter igen våra vänner, som på sina olika vägar hittat till Paris. När Newt Scamander (Eddie Redmayne), Jacob Kowalski (Dan Fogler), Queenie (Alison Sudol) och Tina Goldstein (Katherine Waterston) väl anländer blir de alla insnärjda i Gellert Grindelwalds (Johnny Depp "Dark Shadows") planer för framtiden och mitt i navet av dessa planer står Credence Barebone (Ezra Miller "Perks of being a Wallflower") som själv är på jakt efter information om sitt eget ursprung. Kan Leta Lestrange (Zoë Kravitz "It's Kind of a funny Story") ha svaren han söker, eller är hans härkomst föralltid höljt i dunkel.
 
Hack i häl på Mysteriet möter vi även Newts äldre bror, Theseus Scamander (Callum Turner), en Auror (magisk "polis" för er mugglare) som också är helt övertygad om att Professor Albus Dumbledore (Jude Law) har något med det hela att göra
 

 
J.K. Rowlings fortsättning på hennes vuxnare historia i Harry Potters värld är minst lika magisk och full av äventyr som någon av de tidigare filmerna i denna värld, med mer Magiska varelser och platser och till och med något som kan trumfa förra filmens resväska. Jag är redan på väg att planera mitt nästa biobesök till denna film, dock är jag inte lika exalterad över de punkter berättelsen har tagit. Det handlar kanske snarare om avsaknaden av flertalet punkter, vilket gör att filmen känns som om den saknar den där väl kända tredje akten. (en företeelse som dessvärre blivit mer vanlig med serialiseringen av stora filmer, men detta kan jag inte gå in på mer utan att avslöja för mycket av en rad stora filmer som kommit ut under de senaste åren)
 
Med blandad framgång bjuds vi även på några "minnesbär" från de föregående Harry Potter-filmerna, bekanta saker som boggarten i klädskåpet, eller namnet Nicolas Flamell och rent av Nagini (Claudia Kim)
 
D D D D D D D D D D

Kommentera här: